Oyun Oynama İçin Neler Gerekli

Oyun Oynama İçin Neler Gerekli
Oyun Oynama İçin Neler Gerekli

Oyun oynama için neler gerekli diye merak ediyor ve nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız, bu makale de çoğu şeyi anlatıyoruz. Oyun kasası, donanımları ve dikkat edilecek çok unsur varken, tüplü monitör ile bu iş olmayacağını belirtmekte yarar var. Her şey bir yana sahi sizin istediğiniz oyun türü nedir? MMORPG mi yoksa MMOFPS tercihiniz mi?

Her ne olursa olsun, oyunlar dünyası size bir ışık katabilirken, eski veya hur hur diye zorlanan bir bilgisayarda oyun oynanmayacağını da söylemeliyiz. İyi bir ortam ve bilgisayarınız varsa, ön aşamaları tamamlamış sayılırsınız. Ancak bazı şeyler eksik. Gelin birlikte oyun oynama için ne gerekli bakalım.

Oyun Oynama İçin İyi Donanım ve Ekipman

Hiç kuşkusuz donanım ve ekipmanlar iyi olmalıdır. Oturduğunuz koltuğun konforu bile önemlidir. Siz bir oyun botu değilsiniz. Eğer o tarz bir seçim yapmışsanız botu kullanır, saatlerce ekranda kalmazsınız. Ancak ekipmanların faydası hem bel ağrılarını önler, hem de sağlıklı bir oturuş ile usanmadan devam edebilirsiniz.

Seçtiğiniz bilim kurgu temalı oyun var diyelim. Genelde bilim kurgu ve fantastik tür oyun bilgisayarları kasabilir. Bunlar göz önüne alınarak, en iyi oyuncu bilgisayarı kurma hayalini gerçeğe çevirme kararınız şöyle başlamalıdır;

  1. Bilgisayar kasası: İyi bir kasa seçilmeli ve hava akışı üst düzey olmalıdır. Bileşenlerin optimum sıcaklıkta çalışması asla engellenmemelidir.
  2. Genişleme ve Yükseltme Durumu: Sürekli oyun geliştiricilerinin arka planda yama ve diğer eylemleri ile mevcut oyun büyümektedir. Bu yüzden gelecekteki yükseltmeler için genişleme olanağı sağlayan bir kasa satın almalısınız.
  3. İnternet Bağlantısı: Kopma, az gelme ve bağlantılarda yaşanan kırılmalar sonucu herşey mahvolur. Bunları önleme için, en iyi fiber internet seçilmelidir. Çevrimiçi çok oyunculu oyunlar genelde istikrarlı ve hızlı bir internet bağlantısı ister.
  4. Bellek ve İşlemci: Disk bellek havuzu, sıkıştırılmış veya kullanılan bellek oldukça önem taşır. Hem uygun hem de kaliteli bir bellek oyunlarda çok önem taşır. İşlemcilerin de hızı ve çekirdeği oldukça iyi olması gerekir.
  5. Performans: Oyun oynamak için yüksek performanslı bir bilgisayar şart olsa da bazıları buna gereksinim duymayabiliyor. Her oyunun kendine ait sistem gereksinimi dikkate alınmalıdır. ANcak ileride değişkenlik yaşayabilirsiniz düşüncesiyle, ilk zamandan iyisi seçilmelidir.
  6. Grafik kartı: Grafik kartları modelleri insanda beyin gibi düşüncesi ile yola çıkıp en iyisi alınmalıdır. FPS, en iyi oyun ve içeriklerde geçişler için gereklidir. GB ve Bit oranlarına iyi bakarak seçimi doğru yapmalısınız.
  7. Soğutma Sistemi: Yüksek güçlü oyunlar sırasında bilgisayar ısınır. Bunları soğutma için fanların önemini dikkate almanız gerekir.
  8. SSD gibi hızlı yükleme sürelerine sahip diskleri kullanın.

Oyun Oynama Bilgisayarı İçin Doğru Seçim

Oynarken kasıyor, tam kazanacakken kayıp ettim gibi sözler, bilgisayarın kötü olduğuna işarettir. İster PvP maçı yapın, isterseniz loncayla kale savaşına girin, her yerde doğru bilgisayar seçimi önemlidir. Bilgisayarın en sağlam yerlerinden biriside kasa ve güç kaynağı olmalıdır. Doğru enerjinin aktarımı ile oyunlarda performans ve hız değer kazanacaktır.

Kasanın seçimi yapılırken fan çıkış yerlerinin yeterli olması gözden kaçmamalıdır. Hava akışları oldukça önemli ve uzun süre sizi idare edecektir. Fanları iyi olmayan bilgisayarlar, donma ve kasma yapar. Hatta bilgisayarların ısınmasına yol açarak kapanmasını bile öne çıkarır.

Bilgisayar için nasıl bir sistem gerekli derseniz, ana kart ve diğer parçaların soğuması için fanı ve güç kaynağını en üst derece tutun. Bu ilk adım sizin oyun performansını rahatlıkla sağlamaya başlangıçtır. Ana kartları her zaman ileri teknolojiye uygun seçin ki, güncel ve yeni çıkacak oyunları rahatlıkla oynayın.

Oyun Oynamaya Başlamadan Önce Gerekenler

Eğer bir oyunu beğendiyseniz sakin kalarak koşullarına bakmalısınız. İndirmeden ve kurmadan önce, o oyunun sistem gereksinimlerini karşıladığınızdan emin olun. Güçlü bir internet bağlantınızın yanı sıra, oyun platformuna geçişte iyi bilgisayarı elde edebildiniz mi?

Donanım ve özellikleri kontrole alın. Bilgi ve becerilerinizi oyunu açmadan önce öğrenin. Bu sizi daha kontrolde tutarak, rakiplerinizden önde ilerlemenizi sağlar. Tabi bilgisayar harici, PlayStation 5 veya Xbox gibi oyun açıcı cihazlarda bilinçli olduğunuzu varsayarsak, kontrolü de elde tutmuş sayılırsınız. Bazı programları oyun oynamadan gereksinim duyarsanız, şunlara bakın;

  • TeamSpeak Client: Grup sohbetleri için idealdir. Ses kalitesi ve kasma olmadan neredeyse her bilgisayara uygun görülür. Linux, Windows ve MACOS cihazlarda rahatlıkla açılır.
  • Microsoft Visual C++: Bilgisayar ve oyun sorunlarının önüne geçmek için en gerekli programdır.
  • Cheat Engine: Bazı oyunlarda hile yapmak isterseniz, kullanmanız gerekebilir.

Ayrıca oyun türlerine göre ne oynamak lazım diyorsanız yazımızı ayrıca okuyun. Kullandığınız en iyi oyuncu PC’sini alt kısımdan yazabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*